ΦΣΚ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ Ε-ΔΑΠΥ

Στα πλαίσια του πρόσφατου συνεδρίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής(HELLAS PHARM) έγινε παρουσίαση της εφαρμογής e-dapy από τον υπεύθυνο τoυ συγκεκριμένου τμήματος του ΕΟΠΥΥ(κ. Παπανικολάου) και δόθηκαν διευκρινήσεις:

1)Προτεραιότητα του EΟΠΥΥ είναι να γίνει η εκκαθάριση των γνωματεύσεων Ιανουαρίου γρήγορα, ώστε να γίνει η πληρωμή μέχρι τέλος Απριλίου.                                                                                     

2) Όσα προβλήματα στην εκτέλεση των γνωματεύσεων προέρχονται από δυσλειτουργίες του συστήματος, δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αντίστοιχες γνωματεύσεις.

3) Κωδικός ΕΚΑΠΤΥ είναι απαραίτητος μόνο για την κατηγορία "επιθέματα ολικού κ μερικού πάχους". Γενικότερα οποιοδήποτε πεδίο που είναι υποχρεωτικό να συμπληρώνεται έχει μπροστά αστερίσκο *.

4) Σε διαβητολογικό υλικό και σκευάσματα ειδικής διατροφής απαιτείται το barcode του προϊόντος και το κουπόνι. Σε άλλες κατηγορίες ΙΤΧ όπου δεν υπάρχουν για παράδειγμα κουπόνια, τα εκτελούμε ως έχουν. 

5) Σκευάσματα ειδικής διατροφής συνταγογραφούν μόνο οι διευθυντές των νοσοκομείων. Η μέγιστη τιμή αποζημίωσης σε αυτά είναι 400 ευρώ συν ΦΠΑ.