ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 07-05-2017

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είχε μεγάλη συμμετοχή και η αίθουσα γέμισε από συναδέλφους, με ένα γενικότερο θετικό κλίμα στην αίθουσα να είναι ευδιάκριτο.

Αρχικά έγινε καλωσόρισμα στους φιλοξενούμενους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής(και ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος), Έβρου(Αναστάσιος Τερζής) και Κιλκίς(Βαγγέλης Βασιληάς), και εισαγωγή από την πρόεδρο του ΦΣΚοζάνης στο θέμα του διανεμητικού, τονίζοντας την ανάγκη να ενημερωθεί το σώμα πάνω στην λειτουργία ενός διανεμητικού και να προγραμματίσει τις πιθανές επόμενες κινήσεις του συλλόγου.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των διανεμητικών λογαριασμών των ΦΣΕβρου και ΦΣΚιλκίς από τους προέδρους τους. Έχουν άριστη οργάνωση, παρέχουν πολλές υπηρεσίες στα μέλη τους, ασφαλείς αποστολές συνταγών και πληρωμές, και φυσικά ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, όλα αυτά μέσω των διανεμητικών τους.

Στην συνέχεια απαντήθηκαν από τον κ. Λουράντο και τους κ. Τερζή και Βασιληά ερωτήσεις συναδέλφων πάνω στην λειτουργία ενός διανεμητικού και έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Εν τέλει ΟΜΟΦΩΝΑ το σώμα της συνέλευσης εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να ξεκινήσει τη διερεύνηση για το στήσιμο ενός διανεμητικού. Η πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι στόχος του Δ.Σ. είναι να εξετάσει, να οργανώσει, και να προτείνει στο σώμα της επόμενης συνέλευσης ένα μοντέλο διανεμητικού με τα λιγότερα δυνατά μηνιαία έξοδα.

Στο τέλος ο πρόεδρος του ΠΦΣ ενημέρωσε το σώμα της συνέλευσης πάνω στα σημαντικά κλαδικά θέματα. Μίλησε για τα ΓΕΔΙΦΑ και τις περιοριστικές ρυθμίσεις που ισχύουν πλέον για να μπορεί ένα ΜΥΣΥΦΑ να πουλιέται και εκτός φαρμακειών ( μικρότερη συσκευασία, μικρότερη δοσολογία κα). Μίλησε για τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ, και διαβεβαίωσε ότι εκτός απροόπτου οι πληρωμές είναι εξασφαλισμένες μέχρι τέλος του έτους τουλάχιστον, αλλά και για άλλα θέματα, όπως τα αναλώσιμα, το ιδιοκτησιακό κ.α..