ΠΕΡΙ...ΔΕΗ-Ενημέρωση από Φ.Σ.Κοζάνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ν.Π.Δ.Δ.

Ξ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ 19

ΤΗΛ. 2461025989, FAX 2461042130

ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη, 17 – 9 – 2013

ΠΕΡΙ …. ΔΕΗ

Πρωί – πρωί από την ΔΕΗ τηλεφωνούν σε κάθε φαρμακοποιό και του υποδεικνύουν να μπει στον ΕΟΠΥΥ στην σελίδα εφαρμογές και να δώσει τάχα μου τον τραπεζικό του λογαριασμό προκειμένου να πληρωθεί.

Με λίγα λόγια μας περνούν για τριτοκοσμικούς εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη είσπραξης των οφειλομένων της ΔΕΗ που δεν είναι λίγα.

Παραπλάνηση πρώτη. Δώστε τους λογαριασμούς. Μα, στον ΕΟΠΥΥ υπάρχουν οι ενεργοί λογαριασμοί κάθε φαρμακοποιού που πληρώνεται κάθε μήνα. Γιατί να δοθεί και πάλι.

Παραπλάνηση δεύτερη. Όσοι μπήκαν στις εφαρμογές διεπίστωσαν ότι τους ζητείται επί της ουσίας να παραιτηθούν κάθε αξίωσης τους, δηλαδή πρόκειται για «παγίδα», αφού είναι γνωστό σ΄ εμάς ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση Δικαστικής Απόφασης υπέρ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης και κατά της ΔΕΗ με αναγνώριση τόκων και εξόδων (ποσά διόλου ευκαταφρόνητα).

Παραπλάνηση τρίτη. Για να πληρωθείτε λένε !

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει διαδικαστικά τρόπος να πληρωθούμε αφού από τον Ιανουάριο 2013, όλο πληρώνουν και όλο απλήρωτοι είμαστε και εμείς και οι λοιποί καθώς και για τα λοιπά ταμεία (ΝΑΤ, ΤΣΑΥ κλπ).

Απαιτείται Νομοθετική ρύθμιση και στην τελευταία επαφή με τον Υπουργό Υγείας, αναγνωρίζεται μεν δεν είναι στις προτεραιότητες δε.

Ως εκ τούτου πληρωμή δεν διαφαίνεται.

Περαιτέρω δεν υπάρχει διασφάλιση στο ύψος της περικοπής και κατά βούληση μπορεί να γίνει 10%.

Γίνεται μια προσπάθεια διάσπασης του σώματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης εν όψει της Δικαστικής απόφασης που είναι η μόνη θετική και ισχυρή διασφάλισή μας έναντι του ΕΟΠΥΥ όπως εκτιμήθηκε και από το νομικό αλλά και συνδικαλιστικό μέρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. ΟΧΙ στα δολώματα. Ακόμα και η τρόϊκα που πιέζει για την εξόφληση των παλιών οφειλών βλέπει, ότι στο ελληνικό κράτος συνεχίζεται η τακτική «από τον Άννα στον Καϊάφα», και δε πα να φωνάζει και ο πρωθυπουργός «εξοφλείστε», το γραφειοκρατικό κατεστημένο το χαβά του.

Μόνη μας διασφάλιση η Δικαστική Απόφαση.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Στέργιος Βελονάς                                        Δημήτριος Δαϊρούσης